Kemana hala tuju...???


Assalamualaikum dan salam sejahtera... mesti tertanya-tanyakan kenapa dengan gambar aku letak kat atas tuh.. takkan tak nampak kot... yang ada tanda soal bebanyak tuh.. hehehe.. Actually gambo berkaitan dengan tajuk entry aku kali ni. "KEMANA HALA TUJU??"

Pernah tak sesekali anda terfikir kemana dan apa hala tuju hidup anda??? Pernah tak tertimbul dalam fikiran anda mengenai masa hadapan anda?? Apa yang bakal terjadi dengan kehidupan anda di masa hadapan??? Aku yakin dan percaya ramai di antara kalian yang memikirkan kesudahan kehidupan kita pada masa hadapan. Benda pada masa hadapan kita tak ketahui dan tak dapat di jangkakan?? Jadi pada aku, kitalah yang akan corak dan membentuk masa depan kita sama ada cerah atau sempurna. Tindakan yang kita ambil pasti membawa ke arah yang baik atau teruk. Untuk itu, anda jangan lah tersalah mengambil sebarang tindakan. Bak kata orang pakar iaitu Dr. Azizan Osman " FAST ACTION, FAST RESULT"... 

Kalau korang nak tahu lepas aku berjaya tamatkan pengajian aku dengan baik, aku terfikir-fikir apa langkah aku seterusnya untuk memastikan aku dan keluarga aku dapat kehidupan yang better dari sebelum ni. Kiranya nak balas jasa keluarga aku yang selama ni banyak membantu aku sampai aku dapat menamatkan pengajian aku. Aku mengambil masa yang terlalu lama untuk apa yang aku fikirkan tu. MENYESAL kot!!!
Tapi tak apa, pengajaran buat aku supaya pada masa depan tak akan ada lagi peragai macam tuh. InsyaALLAH..

Alhamdulilah. seorang kawan aku membuka ruang dan menunjuk jalan kepada aku cara bagaimana aku dapat membantu keluarga aku iaitu BERBUSINESS... Terima kasih bebanyak kawan... Jasa mu tak mungkin akan aku lupakan :) BERBUSINESS di bawah AKADEMI TAIPAN 181... Di sana, aku dapat melihat sesuatu yang aku sendiri tak sangka. Cukup lengkap sekali. Dari MENTOR, KELAS, PRODUK YANG BAGUS dan kawan-kawan yang support each other. Aku rasa kat tempat lain memang tak dapatlah. Kalau tempat lain, korang kena bekerja keras sendiri, support diri sendiri , noleh kata semuanya sendiri lah kan. Memang tak mungkin lah kan.

Yea, semua cucuk aku BERBUSINESS ni perlukan pengalaman, ilmu dan blaa blaa blaaa... penat lak nak taip pepanjang cucuckan negatif lagi berbisa dorang tuh. Senang je bagi aku, PENGALAMAN memang tak ada sebab aku belum pernah berbusiness. Kalau aku tak buat bila lagi aku nak buat untuk mendapatkan pengalaman? GAGAL atau BERJAYA tuh la pengalaman kita. Dari situ kita boleh tahu kelemahan kita kat mana, apa yang kurang dalam business kita mungkin strategi. Sekali GAGAL tak bererti gagal selamanya. Come on la...positif kan otak tu sikit.

Untuk kalian yang cucuk aku kiri kanan atas bawah , aku di AKADEMI TAIPAN 181 di bimbing oleh yang pakar dalam perniagaan. AKADEMI TAIPAN 181 juga sediakan MENTOR dan KELAS kepada kami supaya kami tidak menuju ke arah KEGAGALAN.... insyaALLAH  :)

#kalau anda juga ingin berbusiness dan menyertai AKADEMI TAIPAN 181 ni boleh hubungi saya supaya kita dapat sama-sama berjaya. 

FAST ACTION , FAST RESULT guysss!!!

No comments:

Post a Comment

kalau sudi tinggalkan komen anda.. terima kasih :)

Copyright@ Segalanya hak milik kentang kecik ...omey...omey