Agent di perlukan...


Alhamdulilah... rezeki lagi... 
tak menang tangan gak ni.... 
Beratus gak ni...online je.



Agent di perlukan ... hubungi saya di : 017 5841720 

BVSM meletop letop


Jom berbvsm...
nak gi hantar bvsm, pos bvsm dan demo bvsm.

Berduyun2 panggilan masuk tanya tentang bvsm.
Nak tanya harga ada.
Minta no account nak transfer duit ada.
Minta demo ada.
Nak bizz ada.
Nak minta renew ahli ada.
Nak bizz semula ada.
Nak rejoin baru ada.
Nak minta buat talk kat ofis ada.

Meriah betul...syukur.
Meh lagi sapa yg nak bertanya sms 017 5841720


Siti Hasmira Haswadi : Owner :)

Apa itu Marine Essence Bar

Assalamualaikum dan salam sejahtera !

Okeyh, 1st saya nak ucapkan jutaan terima kasih kepada para pengguna MARINE ESSENCE !
 Nanti boleh contact saya untuk restok or order lagi ye.. 
Anda puas hati dengan Marine Essence, saya  lagi-lagi puas hati dan bersyukur.

2nd, kepada kawan-kawan yang call, sms, wassup dan email saya 
yang bertanya mengenai MARINE ESSENCE ni saya ucapkan jutaan terima kasih juga 
kerna memberi respon kepada saya. Alhamdulilah..  Buat kawan-kawan yang ingin tahu pasal 
MARINE ESSENCE ni, saya ada sediakan sedikit maklumat mengenainya. Harap 
dengan maklumat tak seberapa ni dapat membantu kalian semua. 

Marine Essence Bar
Di inspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan haruman yang menawan, Bar Kecantikan Marine Essence pasti merangsang anda menggunakannya setiap hari! 


Ramuannya memang ekslusif ,antaranya:

1.Garam Buluh- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

2.Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

3.Ekstrak Liquorice- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.- Mencerahkan pigmentasi kulit.

4.Minyak Tea Tree- Anti-bakteria, anti-kulat.

5.Vitamin E- Antioksidan, anti-penuaan.- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.Gliserin- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit Merupakan pelembap kulit yang terbaik.

6.Aloe Vera- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.

So,ramuannya memang terbaik & semulajadi... 


Saya memerlukan agent di seluruh negeri termasuk sabah, sarawak, brunai dan singapore... kalau berminat boleh hubungi saya segera. 

017-5841720 - HASMIRA 


Apakah tindakan kita?

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia buat semua kawan-kawan !

Apakah tindakan kita dalam usaha untuk menjadi seorang yang benar-benar baik?


  • kurangkan diri daripada melakukan kejahatan dan perkara-perkara yang boleh menambahkan kejahatan itu.
  • tersangatlah rugi seandainya kita berterusan menjadi orang yang jahat dengan melakukan pelbagai kejahatan.

Andai kita boleh menjadi orang yang benar-benar baik, maka berusahalah untuk melakukan kebaikan dengan sebanyaknya. Bukan sekadar menjadi orang yang baik.

Jesteru, berusahalah agar kita akan terus menjadi insan yang lebih baik dan melakukan pelbagai cara untuk memberi yang terbaik disisi Allah S.W.T.

Sekadar gambar hiasan


- mencari RESTUMU-
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat kawan-kawan blogger semua !!

korang , korang ! aku nak tanya korang suka makan makanan mamak tak?
Honestlyyyy.. aku tak makan mamak..
i means makan mamak .. bukan aku ni seorang yang demand ke apa oke.
Dulu-dulo, aku suka makan tapi lepas satu kes kat Penang,
terus tekak aku tak leh nak terima masakan dorang.

Aku sangat jeles tengok orang-orang sekeliling aku makan makanan mamak ni.
especially NASI KANDAQQQQQ... !!!

nasi kandar 1... !!

Boleh meleleh air liur aku tahu tak. See, sekarang pon dah terasa ni.
Tapi setiap kali aku nak cuba makan je aku teringat 
kisah lama-lama aku dulu.
Haissshhhh, terus hilang selera nak makan.
Pernah aku paksakan diri untuk makan, tapi apakan daya...GAGAL
habis segala jenis makanan keluar kau !!
Tak cukup dengan tuh, siap demam panas lagi... melampau bebenor kan.

Okey guys, aku ada a few tips for your healthy eating at the Mamak restaurant lahh...
  • choose dishes that are high protein and that are cooked with less oil such as Tandoori Chicken, 

kegilaan ramai :)



BVSM sangat2 laris macam tiket perlawanan bola.
KENAPA?? SEBAB APA ?? 
Kehebatannya menjadi bicara mulut ke mulut.
bio velocity sleep mate

Hanya bentangkan di atas tilam katil anda, tutup dengan cadar/comferter dan tidurlah seperti biasa. 
Ia menjadi terapi ketika tidur tetapi sangat efektif untuk membantu mengurangkan pelbagai kesakitan kronik seperti strok, sakit saraf, migrain, cerebral palsy, slip dics, insomnia, kesan pembedahan, sakit lutut, sakit sendi, stress, jondice, kencing manis, darah tinggi dan sebagainya.

Setiap penyakit ada ubat nya, kita kena usaha dan berusaha untuk mencari
penawar bagi setiap penyakit itu.
Hanya MATI yang tiada ubatnya kerna MATI ITU PASTI !!!


untuk ketahu lebih detail mengenai BIO VELOCITY SLEEP MATE ini boleh hubungi saya di 
017-5841720 

sabun ketiak oh sabun ketiak !

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia ....

hey ! aku nak intro pasal produk yang memang tengah meletop-letop dan menjadi 
bualan semua orang tak ketinggalan pelajar sekolah ... 
taraa .... !!!

MARINE ESSENSE BAR

Marine Essense
adoi... title entry aku kata sabun ketiak kan? 
apahal pulak gambar sabun MARINE ESSENCE tetiba ni kan? 
hehehe.... korang kena tahu 1 benda pasal ni....
" MARINE ESSENSE = SABUN KETIAK "
Sabun Ketiak tuh terkenal sangat-sangat tau kawan sekalian... 
yang penting best sangat guna sabun ni.


marine essense bar 
 harga seketul sabun ketiak ni ialah Rm35 je.. 
For me sesangat bebaloi sebab seketul ni kita boleh potong-potong dia ke beberapa bahagian.
So, boleh tahan lama lah kan. Korang boleh guna sabun ketiak ni untuk cuci muka dan 
korang yang mempunyai kulit bermasalah bolehlah cuba guna sabun ni.
InsyaAllah, kalau di izinkan oleh Yang Maha Esa pasti masalah itu dapat di atasi.

1 set marine essense bar
if korang beli 1 set sabun ketiak yang wangi ni, aku tolak kat korang RM 100 .
mahal ke murah? Aku syorkan korang beli 1 set lah..
kalau rasa mahal dan tak mampu untuk keluar wang sampai RM 100, why not you share with your friend?
In simple word, korang kongsi-kongsi dengan 2 orang kawan. I think ringan sikit beban kan?
Aku hanya bagi cadangan kepada korang je. Nak follow ke tak terpulang..
Sharing is caring right ?


jom try !

Gambar di atas tuh antara gelongan-golangan yang wajib mencuba sabun ketiak ni.
Aku tegaskan disini yeaa, even namanya sabun ketiak... dia bukannya kursus untuk ketiak saja.
Ramai yang call / sms / wassup tanya pasal ini.
Tak apa aku tak marah pun. Aku suka orang bertanya sebelum buat satu fakta.

kalau korang nak beli sabun ketiak a.k.a marine essense ni boleh hubungi saya directly di 
017-5841720 ( call/ sms/ wassup)
atau pm aku 

JANGAN SEGAN , JANGAN MALU OKE... aku rilex je

rindu kampung halaman : PERLIS

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Bangun saja pagi ni terasa sayup-sayup sahaja..Wuuaaa, i miss my hometown ! melampau kan baru sahaja balik kl isnin lalu dah rindukan kampung dah.. heheh... biasa lah anak perantauan katakan. Itulah mama suruh stay saja kat sana, berlagak ... nak BERDIKARI konon-kononya.. Dan aku hanya mampu meminta mama mendoakan aku selamat dan berjaya di perantauan ni. Aku kena kuat dan berani untuk menempuh halangan yang bakal aku temui berada jauh dari keluarga... 

Perlis Indera Kayangan

ya, ini lah bendera negeri kelahiran aku ! ya, disanalah aku dibesarkan ! ya, disana jugalah aku kenal kehidupan ! ya...ya...ya... segalanya bermula disana. 
AKU BANGGA MENJADI ANAK PERLIS !!!!

Kuala Perlis, Perlis

Ni salah satu sebab kenapa aku bangga menjadi anak kelahiran Perlis even orang selalu cakap
 # " Babe, Perlis tuh kecil je lah.."
# "Setakat Perlis tuh apa lah sangat wey .."
# "Perlis is nothing my dearr.. "

sorry my darling's, setiap kali aku kawan-kawan yang datang jumpa aku di Perlis
aku akan bawa mereka untuk menikmati sunset di Kuala Perlis. Kat sana mereka akan dapat melihat kebesaran dan kekuasaan Allah di bumi PERLIS yang kecil ini.
All of them, very excited ! yesss...!!!


hijau kehijauan

korang -korang ...!!! 
kat tempat korang ada tak view yang nice ni ?? hehehhehe.... *sorry terover excited pulak
kalau korang nak ke Padang Besar, for sure korang akan lalu jalan ni.
So, jangan korang tidur dalam kereta ke bas ke apa2 transport lah sebab nanti korang akan 
terlepas peluang untuk menikmati keindahan ini yang korang akan jumpa di PERLIS .. hehehe


Bukit-Bukit : Sawah-sawah

korang pernah tak lukis gambar pemandangan ni dalam subjek seni masa sekolah dulu-dulu? 
Aku sangat yakin ramai antara korang yang selalu lukis pemandangan ini suatu ketika 
dulu. Sebab aku pun macam korang jugak. Setiap kali cikgu cakap lukis mengenai pemandangan je 
terus lukis bukit-bukit, sawah tak pun pantai then ada matahari terbenam. hehehhe... *blushingg kejap 
betul tak? ngaku cepat !!! hehehhe

Jeti nelayan

Alhamdulilah, bumi Allah S.W.T ni luas ! Even selalu dengar "PERLIS TU KECIL "
rakyat di negeri yang kecil ini mampu mencari rezeki di bumi Allah yang terbentang luas.
Jangan risau, jangan takut kerna kita masih mampu mencari rezeki yang halal untuk mengisi perut dan memberi didikan kepada anak-anak kita kelak. 

Aku nak suggest kan kat korang, Perlis adalah destinasi yang sangat 
sesuai buat orang yang inginkan ketenangan.
Actually, banyak tempat yang menarik di Perlis untuk korang pergi bercuti. 
Kalau nak bershopping pakaian bagai aku tak syorkan, TETAPI 
kalau korang ke sana aku syorkan korang untuk SHOPPING MAKANAN !
kenapa perlu shopping makan? ?
yela, makanan kat Perlis sedap-sedap tau !
seriously, aku tak tipu korang lah.. try lah pergi dulu... korang akan jadi gila dengan makanan kat sana.

korang kalau nak pergi kesana dan tak ada kawan di sana, boleh pm aku dekat fb. 
InsyaAllah, aku boleh bawak korang jejalan di Perlis.






Radiasi?? Jom ketahui apa itu radiasi

BAGAIMANAKAH RADIASI BERTINDAK?

Apabila sel tubuh manusia terdedah kepada radiasi, komponen DNA dan kandungan protein yang kritikal akan berpecah kepada ion, menyebabkan elektron yang menyokong sel DNA musnah dan protein mulai rapuh.

CARA RADIASI MEREBAK

Radiasi boleh dibawa melalui udara (airborne) maka ianya boleh memudaratkan sekiranya disedut ke dalam paru-paru semasa pernafasan. Selain itu, ianya juga boleh memasuki sistem tubuh melalui makanan dan minuman yang telah dicemari kesan radiasi.

Radiasi boleh membawa mudarat kepada kesihatan manusia melalui pendedahan pada organ-organ berikut seperti dalam gambar 



kesan radiasi kepada tubuh badan


Renungan bersama, radiasi bukan sahaja melalui kesan loji nuklear tetapi zaman sekarang terlalu banyak radiasi di sekeliling kita namun ramai di antara kita tidak mengetahuinya.

APA PENYELESAIANNYA?? 


 Bio Velocity Sleep Mate adalah jawapannya. Telah diiktiraf sebagai anti radiasi dari Agensi Nuklear Malaysia

1 Bio Velocity untuk 1 isi keluarga sudah cukup. Hanya menjadi teman tidur sahaja. 

Sayangi kesihatan anda dan keluarga anda. Hubungi saya dengan kadar segera untuk mengetahui ataupun memilik Bio Velocity Sleep Mate yang kian menjadi tumpuan ramai.


017-5841720 call/sms/whatssap


SI KEMBAR PENGGODA??

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA ..

pendek kan cerita. sesiapa yang ada mengalami masalah rambut boleh lah try 
this product.. Alhamdulilah, best guna product ni..
si kembar hijau
seriously, product ni bagi effect yang sangat puas hati kepada diri aku babe ... !!! InsyaALLAH, kalau di izinkan ALLAH, semuanya akan kembali normal. Ni sedikit info about SI KEMBAR HIJAU yea ...

Ada orang gelarkan sabun putih ketiak!

sangat sesuai untuk 

* Ketiak hitam
* Celah kelangkang gelap
* Kulit elergic
* Bau badan yang tidak menyenangkan
* Suami tak suka dekat sebab masam!
* Kulit cepat kering
* Penyakit kulit
* Kulit jadi kusam

Mengandungi khasiat mineral yang menakjubkan! tanpa bahan kimia berbahaya

- Anti radang/anti penuaan/ Anti bakteria
- Mencerahkan pigmentasi
- Membantu melembabkan kulit
- Memutihkan kulit dan menjadi sekata

Alamilah haruman yang membuatkan anda termimpi-mimpi...
kelebutan yang sukar digambarkan dengan kandungan vitamin E..

combo set :

1. Marine Essence Beauty Bar

2. Hair Shampoo Marine Essence

3. Body Wash Marine Essence

now , tengah ada promosi. so siapa nak mencuba product ni boleh contact saya dia 017 - 584 1720
sms/wassup/ wechat/ line pun avalaible 



lets Move ^_^



Pernah tak kita rasa pelik bila setiap kali buat benda-benda ibadah seperti berzikir, mengaji, study, anda akan rasa masa berjalan dengan amat perlahan. 

Tapi bila kita buat benda-benda yang melalaikan seperti main game, facebook, chatting, masa terus bergerak dengan laju?

Pernah tak kita terfikir yang sebenarnya bila kita buat benda-benda yang melalaikan tu, Allah dah tarik sebahagian waktu supaya ianya habis bgitu je? 

Dan mungkin bila kita beribadah, Allah 'perlahankan' waktu / masa supaya kita boleh buat lagi banyak ibadah ?

Renungan..
Betul tak?

TiPS UNTUK ANDA TiDUR LEBiH BERKUALiTi


Hai... sihat-sihat semua? Ada masalah susah tidur ke tak? Meh nak share tips 
untuk dapat tidur yang lebih berkualiti.

1. SENAMAN. 
> Bersenam di siang hari membuatkan anda letih dan mudah mengantuk. Malah, ia juga bagus untuk mengatasi masalah kekejangan yang biasa berlaku ketika waktu tidur.

2. DiET MESRA TiDUR. 
> Elak atau hadkan pengambilan kafein beberapa jam sebelum tidur. Sebaliknya, minum secawan susu sebelum masuk tidur. 

3. KEKAL HiDRAT. 
> Pastikan anda banyak minum air sepanjang hari walaupun pada waktu malam. Ia akan membuatkan anda kurang sakit kepala dan membuat tidur lena. 

4. RUTiN MENENANGKAN. 
> Meditasi, mandian panas atau membaca buku adalah cara untuk anda berehat sebelum tidur. Rutin ini membantu anda menghilangkan tekanan lalu menjadikan tidur lebih baik. 

5. TiDUR SEBENTAR. 
> 1 atau 2 kali tidur sebentar di siang hari sebenarnya boleh meningkatkan tidur anda semasa hamil.



Kemana hala tuju...???


Assalamualaikum dan salam sejahtera... mesti tertanya-tanyakan kenapa dengan gambar aku letak kat atas tuh.. takkan tak nampak kot... yang ada tanda soal bebanyak tuh.. hehehe.. Actually gambo berkaitan dengan tajuk entry aku kali ni. "KEMANA HALA TUJU??"

Pernah tak sesekali anda terfikir kemana dan apa hala tuju hidup anda??? Pernah tak tertimbul dalam fikiran anda mengenai masa hadapan anda?? Apa yang bakal terjadi dengan kehidupan anda di masa hadapan??? Aku yakin dan percaya ramai di antara kalian yang memikirkan kesudahan kehidupan kita pada masa hadapan. Benda pada masa hadapan kita tak ketahui dan tak dapat di jangkakan?? Jadi pada aku, kitalah yang akan corak dan membentuk masa depan kita sama ada cerah atau sempurna. Tindakan yang kita ambil pasti membawa ke arah yang baik atau teruk. Untuk itu, anda jangan lah tersalah mengambil sebarang tindakan. Bak kata orang pakar iaitu Dr. Azizan Osman " FAST ACTION, FAST RESULT"... 

Kalau korang nak tahu lepas aku berjaya tamatkan pengajian aku dengan baik, aku terfikir-fikir apa langkah aku seterusnya untuk memastikan aku dan keluarga aku dapat kehidupan yang better dari sebelum ni. Kiranya nak balas jasa keluarga aku yang selama ni banyak membantu aku sampai aku dapat menamatkan pengajian aku. Aku mengambil masa yang terlalu lama untuk apa yang aku fikirkan tu. MENYESAL kot!!!
Tapi tak apa, pengajaran buat aku supaya pada masa depan tak akan ada lagi peragai macam tuh. InsyaALLAH..

Alhamdulilah. seorang kawan aku membuka ruang dan menunjuk jalan kepada aku cara bagaimana aku dapat membantu keluarga aku iaitu BERBUSINESS... Terima kasih bebanyak kawan... Jasa mu tak mungkin akan aku lupakan :) BERBUSINESS di bawah AKADEMI TAIPAN 181... Di sana, aku dapat melihat sesuatu yang aku sendiri tak sangka. Cukup lengkap sekali. Dari MENTOR, KELAS, PRODUK YANG BAGUS dan kawan-kawan yang support each other. Aku rasa kat tempat lain memang tak dapatlah. Kalau tempat lain, korang kena bekerja keras sendiri, support diri sendiri , noleh kata semuanya sendiri lah kan. Memang tak mungkin lah kan.

Yea, semua cucuk aku BERBUSINESS ni perlukan pengalaman, ilmu dan blaa blaa blaaa... penat lak nak taip pepanjang cucuckan negatif lagi berbisa dorang tuh. Senang je bagi aku, PENGALAMAN memang tak ada sebab aku belum pernah berbusiness. Kalau aku tak buat bila lagi aku nak buat untuk mendapatkan pengalaman? GAGAL atau BERJAYA tuh la pengalaman kita. Dari situ kita boleh tahu kelemahan kita kat mana, apa yang kurang dalam business kita mungkin strategi. Sekali GAGAL tak bererti gagal selamanya. Come on la...positif kan otak tu sikit.

Untuk kalian yang cucuk aku kiri kanan atas bawah , aku di AKADEMI TAIPAN 181 di bimbing oleh yang pakar dalam perniagaan. AKADEMI TAIPAN 181 juga sediakan MENTOR dan KELAS kepada kami supaya kami tidak menuju ke arah KEGAGALAN.... insyaALLAH  :)

#kalau anda juga ingin berbusiness dan menyertai AKADEMI TAIPAN 181 ni boleh hubungi saya supaya kita dapat sama-sama berjaya. 

FAST ACTION , FAST RESULT guysss!!!

Jom ketahui rahsia orang yang G***L

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia....

Lamanya tak berkongsi something yang aku rasa sangat menarik. Hmm, untuk entry kali ni aku nak kongsi dengan semua orang tentang RAHSIA. Ha, rahsia apakah??? hehee... Rahsia yang membuat ramai orang menghadapi kegagalan dalam kehidupan mereka. Tak kisah dalam urusan kerja atau apa jua urusan. Kadang-kadang tu kesian dan nak gelak sampai air mata jatuh berjurai-jurai pon ada. TETAPI tak sampai hati ni nak gelak orang lain SEBAB aku pernah ada dalam golongan tersebut. JUST aku ni cepat tersedar dari tidur yang ntah apa-apa . ALHAmdulilah, aku bertemu dengan insan-insan yang bawa aku kembali ke JALAN YANG BENAR.. hahaha... #AYAT KALAH PENGARAH URUSAN dah keluar.

Baik-baik,
aku tahu aku dah mula nak start mengarut ! Stop... stop... stoppp.. Now we go "Rahsia Orang Yang Gagal" . Even korang semua dah tahu pun aku nak share jugak ! Sebab aku nak ingatkan diri aku sendiri agar tidak kembali ke tidur ntah ke mana tuh. Aku dah tak nak kembali ke tidur yang tak ada mimpi best tuh la.. So, the best way is berkongsi dengan orang lain dan dalam masa sama kita mengingati diri kita sendiri.

RAHSIA ORANG YANG GAGAL 

Antara sikap yang aku miliki dulu:

  • Tak percaya pada kemampuan diri sendiri      
  • Cepat Jemu  bila melakukan sesuatu   
  • Banyak buat penanguhan
  • Tidak ada komitmen yang tinggi dan serius 
Antara sikap yang aku tak miliki..  ALHAMDULILAH ... hehhe :     
  • Suka dengar cakap orang
  • Pasif
  • Tidak sanggup berkorban
  • Cepat mengaku kalah          
  • Hidup atas pandangan orang lain
  • Enggan belajar dari yang PAKAR
  • Selalu berkata "SUSAHLAH"... "TAK PANDAI LA"... "LAMBAT SUDAH"
  • Kurang Usaha
  • Seribu alasaan 
  • Cepat merasa selesa dengan apa yang di miliki
  • Hanya merancang dan berfikir

See... terlampau banyak rahsia si GAGAL ni... Andai anda merasai sikap yang dinyatakan tadi ada dalam diri anda, cepat-cepatlah pergi jumpa DOKTOR atau BOMOH untuk ambil ubat. TETAPI ketahuilah ubat untuk sikap tersebut hanya ada pada kita. Kita yang boleh ubah segala sikap yang ada dalam diri kita. Orang lain hanya mampu melihat dan menasihatkan diri kita . 

lets go .. !!!






Hadiah yang menarik !!

Assalamualaikum dan salam sejahtera ....

korang terfikir tak nak kasi hadiah kepada orang tersayang?? mesti selalu timbul tanda tanyakan "Nak kasi hadiah apa  untuk ulang tahun"  mama/abah/kakak/abang/adik/ aweks/boyfie dan sebagainya nanti yea?? "Nak yang boleh buat orang tu always ingatkan aku".. mesti akan ada dialog yang akan terkeluar setiap kali terfikir hadiah apa yang hendak di cari.

meh sini, aku bagi cadangan kat korang semua. Korang nak bagi hadiah yang boleh orang kenangkan sampai bila2 kan?? Nak orang hargai pemberian korang kan?? Nak mereka yang korang sayang gunakan dan dapat manfaat dari pemberian korang kan? Okeyh, daripada korang buang duit beli sesuatu yang tak datang manfaat yang bagus kepada insan yang korang tuh macam gajet mahal-mahal tuh or barang mahal-mahal lah senang cakap kan, better korang beri kesihatan yang baik kepada mereka. InsyaALLAH, korang bagi mereka kesihatan yang baik pasti korang akan dikenang sampai akhir hayat mereka. Mereka lebih menghargai korang.

BERI KESIHATAN YANG BAIK KEPADA MEREKA????

Maksud aku bagi ayat di atas ialah korang habiskan duit korang beli produk yang boleh menjaga dan melindung mereka daripada mengalami masalah kesihatan. Ini lebih bagus tau daripada korang habiskan duit korang tuh beli mereka barang yang tak dapat lindung diri mereka dari penyakit. Betul tak apa yang aku cakap ni? Korang percaya lah cakap aku ni sebab aku dah pernah lalui detik-detik kritikal  ni... heheeee

Ha, aku ada produk kesihatan yang nak di share kepada korang semua. Alhamdulilah, bagi aku produk ni bagus dan berpatutan dengan harga.Apa salahnya laburkan sedikit duit untuk insan yang anda sayang untuk mendapat pelindungan yang lebih baik. Produk yang aku nak share kepada korang ialah BIO VELOCITY SLEEP MATE. Pernah dengar tak nama produk ni?

Alhamdulilah, setakat sekarang aku puas hati dengan produk ni. Actually, ni SELIMUT . tapi bukan selimut biasa tau ianya selimut kesihatan. Dah ramai yang mencuba selimut ni dan good feedback aku dapat.Adoi nak cerita pepanjang pon tak best gak. kalau korang nak test keistimewaan selimut ni , korang boleh lah rojer-rojer aku di talian 0175841720 . Nanti kita tetapkan masa dan jumpa untuk buat testimoni. oke

Bio Velocity Sleep Mate :)


Jom buat duit bersama-sama

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kawan-kawan sekalian tak nak ke buat duit?? hehehe... senang je la... Meh kita buat duit bersama-sama :

Edarkan BVSM kpd kawan2 secara cash @ ansuran bulanan komisyennya amat besar....kalau dpt jual 5 set bonus rm1200++. Kalau 16 set rm 4700++....tgk Duit tepi jer ni kalau campur gaji hakiki banyak tuuu....hihi..Jangan egolah...tak kan nak ada kedai @ opis baru di panggil berniaga...ya tak...Kalau nak bg mak ayah rm1000 sebulan jom call saya 017 5841720


ALHAMDULILAH

Syukur padamu ya ALLAH....
Semalam sahaja, hampir 30 unit BV terjual melalui ONLINE.
Syukur sangat - sangat...

Yang sebenarnya saya bukannya nak menjual sangat pun BV TETAPI sekadar ingin berkongsi TEKNOLOGI dan INFO dengan ANDA semua di luar sana, di mana dengan BV dan Kaedah SMT, Keluarga Anda, Ibubapa Anda akan KEKAL SIHAT dan BERTENAGA sepanjang masa. Insya Allah.

Pada yang BELUM mendapatkan BV ini..... saya BERSEDIA untuk BERKONGSI Kaedah SMT ini.

Atasi Masalah Resdung

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


"RESDUNG "
   Apa itu resdung? Apa yang korang tahu pasal resdung ye? Bahaya ke tak resdung ni ye? 
Mari saya kongsi pasal resdung ni :) Terdapat 2 istilah yang boleh saya terjemahkan maksud resdung kepada pembaca sekalian. 

1) Istilah secara perubatan tradisional : Resdung merupakan kerengsangan hidung yang boleh menyebabkan ketidakselesaan.

2) Istilah secara Saintifik : Resdung merupakan VIRUS KANSER yang hidup di bawah lapisan kulit. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka. Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan. 

RESDUNG atau seduan (sinusitis) adalah sejenis penyakit yang mudah berjangkit dalam waktu yang singkat apabila daya tahan penayakit atau antibody seseorang itu lemah dan tidak dapat menahan kuman resdung atau hama yang terus merebak dalam tubuh pesakit. 

Tahukan anda bahawa RESDUNG adalah penyakit yang berpunca dari parasit demodex atau di panggil sebagai ulat resdung. Terdapat kira-kira 44 jenis resdung. 

Terdapat beberapa faktor yang menyebabkan resdung ini terjadi : 
  • habu
  • debu
  • pemakanan
  • pencemaran dan lain-lain lagi
# Saya yakin sudah tentu ada di antara anda sudah mengeluarkan ratusan ringgit untuk merawat penyakit ini 
akan tetapi kesannya hanya sementara atau lebih senang tidak berbaloi dengan wang dilaburkan. Tapi dengan menggunakan BIO VELOCITY untuk merawat dan mencegah dari terus menjadi teruk.  Kalau anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai  testimoni  ini , boleh la hubungi saya di talian : 0175841720 (mira)

MENCEGAH LAGI BAGUS DARI MERAWAT !!!!

estimoni Pn Nora bt Diaz .... Resdung...Sinus Satu rumah satu keluarga guna ..... Yakin dengan produk...Anaknya resdung setiap, bulan beli ubat rm 300 lebih sebulan. .Alhamdulillah, pagi2 bersin sudah hilang dan hidung tidak tersumbat dan gatal mata juga sudah hilang IBUNYA GUNA ALHAMDULILLAH PEHA SAKIT DAH LAMA NAMPAK KESAN PADA IBU NYA SUDAH BOLEH BER]ALAN TAK SAKIT LAGI .... Saya beli 5 DSM utk guna semua satu rumah .... Wow. Suami nya bgtau " kehebatan sleepmate ni hagaikan ada nurse kat rumah" ....Alhamdulillah, sila hubungi 017-5841720 utk anda rasai tenaganya dgn hanya 10 saat sahaja.
Photo: Testimoni Pn Nora bt Diaz .... Resdung...Sinus Satu rumah satu keluarga guna ..... Yakin dengan produk...Anaknya resdung setiap, bulan beli ubat rm 300 lebih sebulan. .Alhamdulillah, pagi2 bersin sudah hilang dan hidung tidak tersumbat dan gatal mata juga sudah hilang   IBUNYA GUNA ALHAMDULILLAH PEHA SAKIT DAH LAMA   NAMPAK KESAN PADA IBU NYA SUDAH BOLEH BER]ALAN TAK SAKIT LAGI .... Saya beli 5 DSM utk guna semua satu rumah .... Wow. Suami nya bgtau " kehebatan sleepmate ni hagaikan ada nurse kat rumah" ....Alhamdulillah, sila hubungi / whatapps 0176696110 utk anda rasai tenaganya dgn hanya 10 saat sahaja.




Masih Aku Cinta

Biar pun kau tak lagi ada denganku
Takkan kubisa melupakanmu
Caramu memanggil namaku
Terasa seolah kau masih ada

Jauh didalam sanubariku
Takku relakan pemergianmu
Namunku kan selalu doakanmu
Agar kau takkan terus terluka

 Kaukan temui bahagia
walaupun aku tidak bersama
jangan kau gusan aku akan selalu ada

dari jauh engkau masih ku cinta
dari jauh aku masih mencinta

Takkan pernah ada penggantimu
yang mempertahanku sepertimu ohh
satu dunia menentang cinta kita
akhirnya kita terpisah jua ohh


Kaukan temui bahagia
walaupun aku tidak bersama
jangan kau gusan aku akan selalu ada

yang mengenalmu cuma aku
tidakku menyesal mencintaimu
yang ku harapkan kau juga mendoakanku..


Kaukan temui bahagia
walaupun aku tidak bersama
jangan kau gusan aku akan selalu ada




dari jauh engkau masih ku cinta

Kaukan temui bahagia
walaupun aku tidak bersama
jangan kau gusan aku akan selalu ada


dari jauh engkau masih ku cinta
dari jauh aku masih mencinta



Sabarlah hati by Ely Mazlin :)


Saat Kau datang dalam hidupku
Ku sangka ini cinta terakhir
Ternyata malam penuh bintang
Berakhir dengan mendung
Menari aku dengan gelisah
Lagi lagi lagi ku menangis
Sabarlah hati menahan perih
Terluka lagi dan lagi dalam kisahku
Tenang la jiwa iring langkahku
Ku yakin pasti ada yang terbaik untukmu
Ternyata malam penuh bintang
Berakhir dengan mendung
Menari aku dalam gelisah
Lagi lagi lagi ku menangis
Meski hati sering dilukai
Takkan menyerah aku mencari cinta
Sabarlah hati menahan perih
Terluka lagi dan lagi dalam kisahku
Tenang la jiwa iring langkahku
Ku yakin pasti ada yang terbaik untukmu
Sabarlah hati menahan perih
Terluka lagi dan lagi dalam kisahku
Tenang lah jiwa… uhh.. uhuu
Sabarlah wahai hati..
Jangan menangis..

Sleep Mate

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Info yang terbaru aku dapat ialah : 1/3 rakyat Malaysia pada masa kini tidak mendapat tidur yang secukupnya. BENARKAH ?? 

Tapi kenapa KENAPA perkara tersebut terjadi di kalangan rakyat Malaysia? Mari kita terokai bersama-sama. Terdapat beberapa fakto yang mempengaruhi rakyat Malaysia iaitu :


  • Kerja lebih masa.
  • Masa tidur yang terlalu singkat.
  • Stress


Alhamdulilah... sudah ramai yang sudah mampu mengatasi malasah ini. Sudah ramai juda yang menjalani 
kehidupan yang sempurna setelah menggunakan SLEEP MATE THERAPY. Dengan menggunakan 
SLEEP MATE THERAPHY , pasti anda akan tidur dengan selesa dan paling penting tidur anda akan lebih berkualiti. Tiada lagi istilah letih dan lesu dalam diri anda . 


Jikalau anda ingin memilikinya, boleh hubungi saya :
017-5841720 (mira)

Projek Mega 2013

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia :)



"Projek Mega 2013 untuk ATM's Bikes"

» Kawasaki ER6 - N «

# Dalam masa 3 bulan ianya Hak Mutlak Anda.


# Jom ambil satu !!


# Pasti gegar 1 MALAYA !!


# Installment hanya Rm 500 ++ with Zero downpayment

# Colour : Boleh bincang 


Apa macam? Ada yang ingin miliki motorsikal ini? Takkan tak teringin kot? Kalau ada yang teringin untuk miliki motosikal berkuasa tinggi ini boleh lah hubungi saya di talian di bawah yea . Jom miliki motor idaman masing-masing. 

017-5841720 - Mira 

new life :)

Assalamualaikum...

salam 1 malaysia semua...  aku start new life starting 31hb Januari 2013... Terlewatkan? tak apa... aku pulihkan semangat aku yang TERrosak dengan kehendak sendiri... untuk awak.. semoga bahagia bersama si dia forever... Kita still kawan sampai bila-bila... Jangan risau tiada perasaan dendam lagi... sebab aku dah start NEW LIFE kan.. :)

* i'm happy when see u happy :)
* anything just give me a call :)
* u my friend forever :)

take care my dear friend :)
Copyright@ Segalanya hak milik kentang kecik ...omey...omey